S

Gunters' site

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.


S

C

F

K

L

Q

W

X

Y

Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

What

Description

Een smart contract is een digitaal protocol dat ervoor zorgt dat een contract automatisch uitgevoerd wordt als overeengekomen criteria behaald worden. Smart contracts maken het mogelijk om transacties af te wikkelen, zonder dat er een derde partij nodig is om de afspraak te verifiëren of af te dwingen. De afspraken zijn traceerbaar en onomkeerbaar. 

Het doel van smart contracts is om betere, digitale beveiliging te bieden dan traditionele contracten. Ook kan je kosten besparen met een smart contract, in theorie heb je namelijk geen notaris meer nodig. Verschillende cryptocurrencies gebruiken smart contracts als basis voor hun concept en op de meeste blockchains kan je ook smart contracts programmeren.

Solidity is een objectgeoriënteerde taal op hoog niveau voor het implementeren van slimme contracten. Slimme contracten zijn programma’s die het gedrag van accounts binnen de Ethereum-status bepalen. Solidity werd beïnvloed door programmeertalen zoals C++, Python en JavaScript en is ontworpen om zich te richten op de Ethereum-Virtual Machine (EVM). Met Solidity kun je contracten creëren voor gebruik zoals stemmen, crowdfunding, veilingen en wallets met meerdere handtekeningen.

Spread

Een spread is het verschil tussen de bied (of koop-) - en de laatprijs (of verkoopprijs)