Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

D

C

F

K

W

X

Y

Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

What

Description

dApp (Decentralized Application)

Een gedecentraliseerde applicatie is een computertoepassing die op een gedistribueerd computersysteem draait. DApps zijn populair gemaakt door gedistribueerde grootboektechnologieën zoals de Ethereum Blockchain, waar DApps vaak worden aangeduid als slimme contracten.

Deterministic Wallet

deterministic wallet is a system of deriving keys from a single starting point known as a seed. The seed allows a user to easily back up and restore a wallet without needing any other information and can in some cases allow the creation of public addresses without the knowledge of the private key

WAT IS DOLLAR-COST-AVERAGING (DCA)?

Echter, minstens net zo populair is de strategie van Dollar-Cost-Averaging, afgekort DCA. Deze strategie houdt in dat je gedurende een periode, op vaste tijden een vast bedrag investeert. De meest gekozen periode voor de DCA strategie is maandelijks, maar dit kan natuurlijk ook dagelijks of wekelijks zijn. Of welke vaste periode jij ook wilt kiezen. Up to you!

Voorbeeld
Stel dat je de beschikking hebt over 3.000 euro en je wilt dit niet in één keer investeren, maar uitspreiden over de komende 12 maanden. Je zou er dan voor kunnen kiezen om elke maand 3.000 / 12 = 250 euro in te leggen.

Door op deze manier elke keer een vast bedrag te investeren, maakt het je niet uit wat de prijs van het aandeel op dat moment is. Is de prijs lager, dan koop je meer stukken voor dat geld en is de prijs hoger, dan krijg je er minder stukken voor.

Hiermee krijg je over de gehele periode een gemiddeld bedrag voor jouw belegging. Deze strategie is met name interessant wanneer je nerveus bent om een groot bedrag ineens in te leggen OF wanneer je geen groot bedrag hebt, maar wel maandelijks een deel van je salaris kunt missen.