D

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

What

Description

dApp (Decentralized Application)

Een gedecentraliseerde applicatie is een computertoepassing die op een gedistribueerd computersysteem draait. DApps zijn populair gemaakt door gedistribueerde grootboektechnologieën zoals de Ethereum Blockchain, waar DApps vaak worden aangeduid als slimme contracten.


Deterministic Wallet

deterministic wallet is a system of deriving keys from a single starting point known as a seed. The seed allows a user to easily back up and restore a wallet without needing any other information and can in some cases allow the creation of public addresses without the knowledge of the private key

WAT IS DOLLAR-COST-AVERAGING (DCA)?

Echter, minstens net zo populair is de strategie van Dollar-Cost-Averaging, afgekort DCA. Deze strategie houdt in dat je gedurende een periode, op vaste tijden een vast bedrag investeert. De meest gekozen periode voor de DCA strategie is maandelijks, maar dit kan natuurlijk ook dagelijks of wekelijks zijn. Of welke vaste periode jij ook wilt kiezen. Up to you!

Voorbeeld
Stel dat je de beschikking hebt over 3.000 euro en je wilt dit niet in één keer investeren, maar uitspreiden over de komende 12 maanden. Je zou er dan voor kunnen kiezen om elke maand 3.000 / 12 = 250 euro in te leggen.

Door op deze manier elke keer een vast bedrag te investeren, maakt het je niet uit wat de prijs van het aandeel op dat moment is. Is de prijs lager, dan koop je meer stukken voor dat geld en is de prijs hoger, dan krijg je er minder stukken voor.

Hiermee krijg je over de gehele periode een gemiddeld bedrag voor jouw belegging. Deze strategie is met name interessant wanneer je nerveus bent om een groot bedrag ineens in te leggen OF wanneer je geen groot bedrag hebt, maar wel maandelijks een deel van je salaris kunt missen.


Bij een DNS amplificiation attack is het doel van de aanvallers om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot een netwerksysteem, service, website, applicatie of andere bron door het traag te laten reageren of zelfs volledig uit te schakelen.

Tegenwoordig nemen hackers steeds vaker hun toevlucht tot een DDoS, waarbij de bron van de aanval niet één computer is, maar honderden of duizenden computers, vaak geïnfecteerd met een virus. Als er 1000 computers worden ingezet de aan een snelheid van 100 kbit/s, dan krijg je een aanval van 100 Mbit/s op een server.


Bij een Dusting Attack proberen hackers cryptomunten te stelen door middel van dust. Veel mensen merken niet eens op wanneer er dust in hun wallet staat. Daarom sturen hackers ontzettend veel kleine hoeveelheden cryptomunten en tokens naar verschillende adressen. Ze houden vervolgens al deze adressen in de gaten. Zo kijken ze of de dust naar een andere wallet wordt verstuurd die ook van het slachtoffer is. Dit houden ze allemaal bij, zodat ze weten welke wallets en adressen bij het slachtoffer horen.

Deze informatie gebruiken ze vervolgens om een phising-aanval uit te voeren. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld een linkje sturen waar een malafide script achter draait. Op het moment dat je op de link klikt, wordt de aanval uitgevoerd, waarna de hackers cryptomunten en tokens uit je wallet proberen te stelen.