N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

What

Description

N26 is een Duitse internationaal actieve bank die in 2013 als FinTech start-up is gestart. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in de Duitse hoofdstad Berlijn en is actief in 24 landen binnen Europa.

Nameservers help connect URLs with the IP address of web servers. Nameservers are an important part of the Domain Name System (DNS), which many people call the “phone book of the Internet”.

NAA (camera instelling) Network Auto Adaptability

NAA is Network Auto Adaptability functie die het mogelijk maakt om de live videobeelden aan te passen aan de snelheid van het netwerk waarop de camera werkt om de best mogelijke prestaties te leveren. Wanneer de netwerksnelheid/bandbreedte lager is, wordt een lagere videoresolutie gebruikt om de videobeelden soepel af te spelen. Wanneer de netwerksnelheid/bandbreedte hoger of lager is, wordt de resolutie van de video feed verhoogd zodat de live feed een hogere videokwaliteit heeft.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

NAT (network address translation)

Network address translation zorgt ervoor dat verschillende computers op een LAN gebruik kunnen maken van dezelfde internetverbinding en daarmee hetzelfde internetadres, zonder hun interne netwerkadres te hoeven publiceren. De aangesloten computers mogen dan een adres hebben in een van de gereserveerde adresreeksen die IPv4 ter beschikking stelt voor privé-netwerken,[1] wat op het internet niet is toegestaan.

Wat zijn Non Fungible Tokens (NFT’s)

NFT’s zijn één van de belangrijkste bouwstenen van een nieuwe, door blockchain aangedreven digitale economie. Verschillende projecten experimenteren met NFT’s voor verschillende gebruiksscenario’s, zoals gaming, digitale identiteit verificatie, licenties, certificaten en beeldende kunst. 

Een NFT is een cryptografisch token op een blockchain dat een uniek activum vertegenwoordigt. Dit kunnen volledig digitale activa zijn of tokenized versies van real-world assets. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn, kunnen ze dienen als bewijs van authenticiteit en eigendom binnen de digitale wereld.

Maar hoe kunnen zulke dingen waarde hebben? Net als bij elk ander waardevol item, is de waarde niet inherent aan het object zelf, maar wordt deze toegekend door mensen die het waardevol achten. Waarde is in wezen een gedeelde overtuiging. Het maakt niet uit of het om fiat-geld, edelmetalen of een voertuig gaat – deze dingen hebben waarde omdat mensen denken dat ze dat hebben. Dit is hoe elk waardevol item waardevol wordt, dus waarom geen digitale verzamelobjecten?

Terwijl virtuele werelden al floreren, is een ander opwindend gebruik van NFT’s de tokenisatie van real-world assets. Deze NFT’s kunnen fracties van echte activa vertegenwoordigen die kunnen worden opgeslagen en verhandeld als tokens op een blockchain. Dit zou wat broodnodige liquiditeit kunnen introduceren op veel markten die anders niet veel zouden hebben, zoals beeldende kunst, onroerend goed, zeldzame verzamelobjecten en nog veel meer.