CryptoTrading

Gunters' site


CryptoTrading

C

F

K

L

Q

W

X

Y

Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

Meer dan 40 video's

Lange video om te leren traden met Cryptocurrency's Download the Startersgids here

Lange video over Hypertrader 

Handleiding van de scanner van Cryptocoiners

Goede vrij lange uitleg in het Nederlands over hoe je een candelstick moet lezen 

The basics of candlesticks

Boek van 316 blz over hoe candlesticks ontstaan zijn en hoe je ze moet lezen. (pdf) 

Site met algemene begrippen over hoe je moet leren traden. 

Video over support en resistance

Instapstrategieën


- strategie stobb:


Stochastic Oscillator: de waarden voor %K en %D moeten kleiner zijn dan 20%.
Bollinger Bands: de laatst complete candle moet openen (groene candle) of
sluiten (rode candle) onder de onderste Bollinger Band.
Bollinger Bands: de bandbreedte moet minimaal 1,5% zijn.
Volume: van de laatste 14 candles mogen er maximaal vier geen volume hebben.
Dit is de standaardstrategie die door je CC Scanner wordt gebruikt.


- strategie stobbnomargin:


Stochastic Oscillator: de waarden voor %K en %D moeten kleiner zijn dan 20%.
Bollinger Bands: de laatst complete candle moet openen (groene candle) of
sluiten (rode candle) onder de onderste Bollinger Band.
Volume: van de laatste 14 candles mogen er maximaal vier geen volume
hebben.

Dit is een variatie op de standaardstrategie die door je CC Scanner wordt
gebruikt: het marge-criterium is niet van toepassing.


- strategie macdxup:


MACD: de MACD-lijn kruist de signaallijn, in opwaartse richting.- strategie stoxupos:


Stochastic Oscillator: terwijl de %D-waarde 'oversold' aangeeft (dus kleiner is
dan 20), kruist de %K-lijn de %D-lijn opwaarts.Uitstapstrategieën


Kies één of meer van de volgende strategieën om uitstapmeldingen te ontvangen:


- strategie stobbexit:


Bollinger Bands: de laatst complete candle moet sluiten (groen) of openen
(rood) op of boven de bovenste Bollinger Band.


- strategie macdxdown:


MACD: de MACD-lijn kruist de signaallijn, in neerwaartse richting.
53


- strategie stoxdownob:


STO: terwijl de %D-waarde overbought aangeeft (dus groter is dan 80), kruist
de %K-lijn de %D-lijn neerwaarts.
De strategieën stobb en stobbexit zijn gebaseerd op de manier van traden die
je leert in de CryptoCoiners-clinic Daytraden met Bitcoin en altcoins. Zie
www.cryptocoiners.nl/clinic voor meer informatie.


INDICATORS 


Leading indicator

Leading indicatoren kunnen vaak iets zeggen over de richting van de komende koersbeweging. Deze mogelijke beweging is gebaseerd op het koersmomentum. De meest bekende leading indicator is de Relative Strength Index (RSI).

Lagging indicator

Lagging indicatoren kijken terug naar eerdere koersbewegingen. Dergelijke indicatoren dienen ter bevestiging van een bestaande trend. Een bekend trendvolgende indicator is het voortschrijdende gemiddelde, oftewel de Moving Average.

Oscillatoren

De meeste technische indicatoren zijn eigenlijk oscillatoren. Een oscillator is een technische indicator welke tussen twee extreme lijnen fluctueert. Een bekende oscillator is de MACD-indicator. Deze lijnen hebben extreme waarden. Komt de oscillator boven de bovenste waarde, dan is sprake van een overbought situatie. Komt de indicator onder de laagste waarde, dan is sprake van een oversold situatie.

Dit is overigens niet het enige signaal dat een oscillator kan geven. Er zijn drie verschillende soorten signalen:

  • Doorkruising van extreme waardes: Zoals gezegd heeft een oscillator twee lijnen. Deze lijnen hebben extreme waarden. Komt de oscillator boven de bovenste waarde, dan is sprake van een overbought situatie. Komt de indicator onder de laagste waarde, dan is sprake van een ‘oversold’ situatie.
  • Kruising van de nulwaarde: Een oscillator kent een neutrale waarde. Noteert de waarde van de indicator boven dit niveau, is het een positief signaal en vice versa.
  • Divergentie: Hierbij worden positieve en negatieve divergentie onderscheiden. Positieve divergentie vindt plaats als de indicator stijgt, terwijl de koers daalt. Van negatieve divergentie is sprake als de indicator daalt, terwijl de koers stijgt.

De stochastic oscillator (STO) is een veelgebruikte indicator onder daytraders. De indicator reageert niet alleen zeer snel en nauwkeurig, maar weet ook veel toppen en bodems in de koersgrafiek te signaleren. De stochastic probeert de draaipunten te voorspellen door de slotkoers van de onderliggende waarde te vergelijken met de range van een bepaalde tijdsperiode.

De indicator is gebaseerd op de gedachte dat de markt sterker wordt wanneer de slotkoers dicht bij de hoogste koers van de dag ligt. Andersom zou de markt zwakker zijn wanneer de slotkoers dicht bij het laagste punt van de dag ligt.

De Money Flow Index (MFI) indicator brengt op een eenvoudige manier de geldstromen van een aandeel in kaart. De MFI indicator maakt gebruik van zowel de prijs als het volume om koop- en verkoopdruk te meten. Met behulp van de MFI kan het ‘enthousiasme’ van de markt in kaart worden gebracht.

De moneyflow wordt berekend door de gemiddelde prijs te vermenigvuldigen met het volume van die dag. Specifieker; de gemiddelde prijs wordt berekend door de high, de low en de close bij elkaar op te tellen en te delen door 3. Indien de prijs stijgt dan spreken we van geldinstroom, en bij een dalende prijs stroomt er juist geld uit het aandeel. Vervolgens wordt de money ratio berekend, die aangeeft of er sprake is van een positieve of een negatieve geldstroom.

Deze ratio’s worden vervolgen in dezelfde formule van de RSI gestopt om er een oscillator van te maken die tussen 0 en 100 beweegt.

De indicator is een mooi hulpmiddel om het innemen van een positie die u al in gedachte heeft te timen. De eerste manier waarop u de indicator kunt gebruiken, is door te kopen of te verkopen na een uitbraak buiten de banden. Hier gaat overigens niet mijn voorkeur naar uit.

De manier waarop ik de indicator graag gebruik, is door op het moment dat de koers een van de buitenste banden raakt, een contraire positie in te nemen. Hier zitten overigens nog wel wat voorwaarden aan, die u in de uitgebreidere uitleg over Bollinger Bands duidelijk kunt lezen.


Als de bovenste en onderste lijn van de Bolinger Bands dicht bij elkaar liggen wil dit zeggen dat er weinig volaliteit is. Als ze verder uit elkaar gaan 

Deze technische indicator bestaat uit twee lijnen, de zogenoemde MACD-lijn en de signaallijn. De lijnen kunnen op twee verschillende manieren een signaal afgeven. Allereerst geeft de richting van de MACD-lijn een signaal af, waarbij een oplopende lijn logischerwijs positief is en een dalende lijn negatief.

Naast de richting van de trend, geeft de technische indicator ook nog koop- of verkoopsignalen af. Doorkruist de MACD-lijn opwaarts de signaallijn, dan is sprake van een koopsignaal. In het tegengestelde geval dat de doorkruising neerwaarts is, wordt een verkoopsignaal afgegeven.

Het voortschrijdend gemiddelde is een veelgebruikte indicator door handelaren. Juist omdat zoveel beleggers deze indicator gebruiken, gebeurt het vaak dat deze gemiddelden voor steun of weerstand zorgen. De Simple Moving Average en de Exponential Moving Average zijn de meest gebruikte Moving Averages. Deze indicator is goed te gebruiken samen met andere indicatoren als de RSI en de MACD.

De RSI geeft de snelheid en de richting van een beweging weer. De technische indicator heeft een waarde tussen de 0 en 100.