G

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

What

Description

Het Ethereum netwerk, ook wel de Ethereum blockchain, draait op een eigen valuta genaamd Ether (ETH). Deze ETH zijn als het ware de brandstof van het netwerk. Voor elke transactie (verzenden van ETH, verzenden van tokens, interacties met smart contracts) moeten transactiekosten betaald worden. Deze transactiekosten worden berekend in Gas. Gas wordt op zijn beurt weer betaald in ETH.

Hier kan je kijken of je e-mail adres voorkomt op een site die ooit gehackt is geweest en waarvan criminelen dus misschien je paswoord hebben. 

Er zijn in principe twee partitieschema’s beschikbaar: mbr (master boot record) en gpt (guid partition table). Soms maakt die keuze niet zoveel uit, maar er zijn ook scenario’s waarin je eigenlijk gedwongen bent een bepaalde keuze te maken, wat dan vooral te maken heeft met het feit dat de partitiestructuur ook verband houdt met hoe een pc opstart. Het bootproces en de partitiestijl van een computer zijn dus twee verstrengelde aspecten die daarom ook beide aan bod komen in dit artikel.

GUID

Een globally unique identifier of GUID (spreek uit: goe-ied) is een pseudowillekeurig getal dat gebruikt wordt in softwaretoepassingen, en dat verondersteld wordt wereldwijd uniek te zijn. Hoewel elke GUID niet 100% gegarandeerd uniek is, is het totaal aantal unieke sleutels (2128 of 3,4028×1038) zo groot dat de kans op de creatie van twee keer dezelfde GUID erg klein is.


Gmail e-mail gegevens exporteren

zie pagina computer crime unit